Een fijn plekje…

Iedereen kent het wel, je wil een paar dagen weg maar waar naartoe?

Voor mij als moeder van een meervoudig gehandicapt kind, komt er echter nog meer bij kijken. Het is niet alleen je bedenken, waar willen we heen en wat moet er te doen zijn in de omgeving. Je hebt meer om over na te denken… zijn er ziekenhuizen de buurt, is een woning toegankelijk voor de  rolstoel, is er een badkamer en slaapkamer gelijkvloers, wat is er te doen aan activiteiten met en zonder rolstoel?

And last but not least…. mag de hond mee? Want dat laatste, hoe suf het ook klinkt, is nl. ook nog best een lastig puntje.  Er zijn best wat aangepaste woningen te vinden die rolstoel toegankelijk zijn maar daar mag dan bijvoorbeeld weer geen hond mee … Nee, ook geen hulphond of blinde geleidehond! En dan heb ik het nog niet eens over het feit gehad, dat ik met stomheid geslagen was over de meerprijs die je mag betalen omdat de woning aangepast is!

Blog 12

Maar goed, vol goede moed  ging ik op zoek. Na van alles en nog wat ingetikt te hebben aan zoekopdrachten, bedacht ik me, dat ik ook eens op Facebook moest kijken.

Veel sneller dan verwacht kwam ik daar een leuk ad tegen van Hoeve Klaphek in Doornspijk . Na een eerste mailtje volgde al snel telefonisch contact met de eigenaresse, dat klikte direct en voordat ik het wist had ik geboekt.

Blog 1

Blog 26

Een week lang hebben we genoten van het geweldige huis (niet aangepast maar wel ruim genoeg) in Doornspijk, de gastvrijheid van de eigenaresse , haar familie en alles wat er in de omgeving te doen is. Paardrijden, huifkar tochten, koeien knuffelen, bezoek aan de kaasboerderij, ijsboerderij, fietsen, genieten van een goed glas wijn terwijl de kinderen zich vermaken, alles is aan bod gekomen.

Blog 2Blog 4

Zelfs toen mijn vriendinnen weer naar huis gingen en ik er nog alleen achter bleef met Daniel & Dayson (wat ik best spannend vond) heb ik me geen moment alleen gevoeld.

Yvonne (de eigenaresse) is Daniel nog speciaal komen halen om te kijken naar hun mooie Friese paarden met veulens, de pas geboren lammetjes en de andere beesten op de boerderij.

Blog 23Blog 10
Blog 8Blog 7Blog 17Blog 18Blog 27Blog 13

En dan Dayson die overal probleemloos mee naar binnen mocht en een mega speeltuin voor de deur had waar hij zich uit kon leven met en zonder kinderen … kortom een absolute aanrader voor een ieder die er even tussenuit wil !

Wij gaan zeker snel weer terug!

Blog 6Blog 15Blog 16