Jill’s verjaardagsfeestje

Herkennen jullie de situaties waarbij je soms een gebeurtenis of een dag meemaakt, waarbij je aan een bepaald muzieknummer moet denken?

Dat is nu precies wat ik had bij het bewerken van de fotoshoot van Jill haar verjaardagsfeestje.

Jill is 12 jaar geworden! De leeftijd waarbij er ineens zoveel gaat veranderen. Het kind zijn is er nog wel maar verdwijnt langzaam naar de achtergrond.

De interesses veranderen, de groei naar volwassenheid begint, puberteit komt eraan en ouders moeten hun kinderen nog meer stimuleren om hun vleugels uit te durven slaan.

De tijd van de basisschool is voorbij en de stap naar het voortgezet onderwijs wordt gemaakt.

Toen Jill haar moeder mij benaderde voor het verjaardagsfeestje van haar dochter, was dit al snel een onderdeel van ons gesprek. Jill wordt 12 jaar en gaat naar het voortgezet onderwijs, een nieuwe levensfase breekt aan.

Hoe leuk is het dan om ter ere van je verjaardag een fotoshoot te doen met vriendinnen waarmee je al die jaren op de basisschool, sommige zelfs langer bent opgetrokken.

We spraken af bij het bedrijf waar Jill haar moeder werkt in… Een waanzinnig pand dat in vroegere tijden een nonnenschool was geweest.

De zolderverdieping met prachtig daglicht, toverden we binnen no time om tot studio met kledingrekken met verschillende outfits.

Jill’s moeder, Annelies, had een collega bereid gevonden de make up van de dames te verzorgen en er waren krul- en stijltangen meegebracht voor de finishing touch.

Los van een gezonde spanning hadden de dames er alle 6 superveel zin in en al snel heerste er een ongedwongen en ontspannen sfeer.

De jarige was als eerste aan de beurt en gaf zich al snel over als model! 

Sommige dames waren wat zenuwachtiger maar dat loste we op door de anderen even weg te sturen om iets lekkers te gaan eten, of zich vast om te gaan kleden.

Persoonlijk vond ik het heel bijzonder om te zien hoe ongedwongen het er allemaal aan toe ging en hoe de dames elkaar stuk voor stuk hielpen, zichzelf te zijn en te blijven voor de camera.

Eenieder heeft een portretfoto gemaakt en sommigen een duo foto. Uiteraard gevolgd door een aantal groepsfoto’s. Wat een enthousiasme en wat een bijzondere dag.

Ik wens deze dames een geweldige nieuwe levensfase toe, vol groei en nieuwe ontdekkingen en een nog lang durende bijzondere vriendschap, zoals ik die zelf met sommige van mijn lagere schoolvriendinnen nog mag beleven!

Blijf mooi lieve dames en geniet van al het moois dat nog op jullie pad zal komen!