Onze buddyhond Dayson!

Eindelijk lijken we onze draai met ons nieuwe gezinslid gevonden te hebben!

Want laten we eerlijk zijn..daar waar je eerst alleen maar met 1 rekening hoefde te houden en voor 1 moest zorgen, heb je er nu ineens een 2e persoonlijkheid bij.

En wat voor een!

Dayson is sociaal, vrolijk, lief, speels, goed gehumeurd en soms ook super ondeugend!! Maar onze lieve vriend moet ook naar buiten en wennen aan ons ritme, de mensen om ons heen en “last but not least” de nieuwe omgeving waarin hij zich bevindt.

En meneer ondergaat het allemaal zo gedwee. Sinds de dag dat hij bij ons mocht komen wonen heeft hij geen moment gemopperd. Zelfs niet gepiept de eerste nacht… De kanjer!! Daniël en Dayson groeien met de dag meer naar elkaar toe!

Daniel-en-Dayson-Wandeling1

 

Het is echt bizar hoe snel dat gaat. Zeker als je je dan toch bedenkt dat hij pas 14 dagen bij ons woont.

Hij wacht Daniël op en begroet hem uitvoerig als hij uit school komt. Gaat Daniel s’ochtends de bus in om naar school te gaan,dan wil hij mee naar buiten. Mag dit een keer niet, dan maakt meneer gewoon de deur open. Ondanks het feit dat hij dat niet heeft geleerd… want dat laatste heb ik toch maar even gecheckt bij het KNGF.

Gaat Daniel met de traplift naar boven om te gaan slapen dan werkt het commando “blijf , echt niet, meneer gaat mee en observeert. Legt zijn snoet nog een keer bij Daniel, krijgt dan van hem nog een aai over zijn neus en pas als hij slaapt… dan gaat hij weer mee naar beneden.

Hij zoekt Daniel op als hij op de grond speelt. Ligt Daniel op de bank met zijn iPad dan ligt Dayson ervoor.

Inmiddels vergezelt hij ons eigenlijk al bij alles. Daarbij blijft hij dicht bij mij en Daniël in de buurt , kinderboerderij, intratuin samen wandelen, je kan het niet bedenken of meneer staat te poppelen om mee te gaan. Het is tot nu toe echt oprecht een feest en t kan alleen maar mooier worden!

En dan heb ik t nog niet eens gehad over de commando’s die Daniel al weet te geven aan Dayson!

Bijzonder… Life is good!