Gaby Emanuels

Ik doe er alles aan om bijzondere, gehandicapte of zorgintensieve, kinderen op hun gemak te stellen. Dat kan soms even duren. Maar, het lukt altijd, omdat ik wacht op het juiste moment en fotografeer in een vertrouwde omgeving waar de kinderen zich goed voelen.

Gaby Emanuels

Mijn naam is Gaby Emanuels, ik ben een creatieve duizendpoot met een passie voor fotografie. Samen met mijn zoon Daniël woon ik in Zwijndrecht.

We hebben een spannend leven en trekken er vaak op uit. Sinds kort doen we dit met onze nieuwe bus. Deze is lekker ruim zodat Daan er gemakkelijk in kan, ondanks zijn meervoudige handicaps.

Hij is dol op paarden, en zij op hem. Ik vind het iedere keer weer ontroerend om te zien hoe zowel mijn stoere zoon als zo’n enorm paard heel klein, intiem, en rustig worden in elkaars nabijheid. Dit soort momenten leg ik sinds zijn geboorte vast in foto’s.

Fotograferen geeft mij voldoening. Niet alleen het resultaat, maar ook het samenzijn in het moment van de opname.

DIT IS BIJZONDER

Wat bijzonder is ligt verstopt in het alledaagse. In de gewone, kleine ogenblikken dat we onszelf kunnen zijn. Alleen of samen met de mensen die we liefhebben en vertrouwen. In de keuken met een kopje thee, samen in de supermarkt, als je heel erg ziek bent, of in een kerk terwijl je ‘ja’ stottert met een snik in je keel.

Een goede foto is een tastbare herinnering van juist de dingen die we vanzelfsprekend vinden. In vreugde en verdriet. Die momenten die zo weer voorbij zijn omdat alles nou eenmaal altijd verandert. Een foto zet de tijd even stil. Voor jezelf, om te delen, voor nu, voor later, voor altijd.

Fotograferen van bijzondere, gehandicapte of zorgintensieve kinderen is een vak apart. Door mijn jarenlange ervaring als moeder van een gehandicapt kind in combinatie met mijn vak als fotograaf weet ik hoe belangrijk het is om je kind op het juiste moment in de juiste setting op een foto vast te leggen.