Yoga speciaal voor jou!

In het laatste VEINE nummer van dit jaar wordt er onder andere aandacht besteed aan Yoga voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Hiervoor stond een interview gepland met Michelle Borsboom van “Yoga speciaal voor jou” .

Wat een pracht mens en wat een bijzonder verhaal schuilt er achter het ontstaan van “Yoga speciaal voor jou”! Uiteraard is dit straks terug te lezen in de nieuwe VEINE,die je kunt bestellen via www.veine.nl. Maar hieronder plaats ik graag een korte intro van “Yoga speciaal voor jou” , die ik van Michelle haar website heb gehaald.

Michelle Borsboom geeft yogatherapie aan kinderen en jong volwassenen met een beperking, individueel en aan groepen.

“Yoga for the Special Child” is een yogaprogramma, ontworpen om de natuurlijke ontwikkeling van kinderen met speciale behoeften te verbeteren. Deze stijl van yoga is zacht en therapeutisch: veilig voor baby’s, kinderen en jong volwassenen met het syndroom van Down, Cerelbrale Parese, microcefalie, autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. Deze methode biedt ook een effectieve behandeling voor kinderen met de diagnose AD(H)D en leerproblemen.

Het therapeutische yogaprogramma van Speciaal voor Jou bestaat uit:
Een samengestelde serie yogaoefeningen om lichaamscontrole, kracht en zelfvertrouwen te vergroten.
Speciale ademhalings- en ontspanningstechnieken om de concentratie te ontwikkelen en te verbeteren.

Wij gaan zeker een proefles uitproberen bij Michelle . Ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op www.yogaspeciaalvoorjou.nl

 

20150909-IMG_0340_preview

20150909-IMG_0365_preview

20150909-DSC02257_preview